وردپرس از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا (cms) است. گواه این محبوبیت هم، آمار 43 درصدی از کل سایت های جهان هستندکه با وردپرس طراحی شده اند. سایت های بزرگی مثل، sony music، دکتر سلام، دیجی کالا مگ، ایران استخدام و حتی تم ایران با وردپرس طراحی شده اند. مزیت های وردپرس که سبب برتری به سایر cms ها شده است شامل open source بودن، داشتن رابط کاربری ساده و قابلیت توسعه پذیری با نصب افزونه و قالب ها می شود.

اگر شما هم می خواهید که یک وب سایت وردپرسی طراحی کنید مطمئناً با کلمه قالب وردپرس برخورد داشتید و حالا سوال شما این است که قالب وردپرس چیست؟ برای پاسخ سوالتان با ما همراه باشید، در ادامه قرار است با قالب‌های وردپرس آشنا شویم.

قالب وردپرس چیست؟

بعد از نصب وردپرس، اولین موردی که متوجه آن می شوید ظاهر ساده و بی روح آن است که با نصب قالب این مشکل برطرف می شود. قالب آماده وردپرس پوشه ای با فایل های جاوا اسکریپت، تصاویر، فایل style.css، فایل index.php و غیره است. مجموع این فایل ها در کنار هم ظاهر سایت را می سازند.  ظاهر هر سایت از مجموع این فایل ها تشکیل می شود. به عبارت دیگر قالب یا پوسته وردپرس، جلوه بصری و ظاهر سایت است.

پس قالب سایت شامل چیدمان بخش های مختلف سایت، رنگ، تایپوگرافی و سایر عناصر طراحی می شود. کاربری که وارد سایت شما می شود قبل از هرچیزی ظاهر سایت نظرش را جلب می کند. یک وب سایت زیبا اولین حسی را که به کاربر منتقل می کند این است که ما در کارمان حرفه ای هستیم. به همین دلیل در انتخاب قالب یا پوسته وردپرسی تان دقت کافی داشته باشید چرا که یکی از مهمترین عوامل موثر بر تجربه کاربری، ظاهر سایت است.

بخش هایی که بیشتر قالب های وردپرسی ارائه می دهند:

  • تعیین فونت سایت
  • تغییر رنگ بخش های مختلف سایت
  • طراحی یا تغییر بخش های مختلف سایت از جمله هدر و فوتر
  • طرح بندی صفحات مختلف سایت مانند پست های بلاگ، صفحات محصولات، درباره ما، تماس با ما و غیره.

با توجه به همه موارد بالا، سایت بدون قالب، مثل یک زمین خالی از بنا است. نصب قالب بر روی سایت مانند احداث ساختمان در این زمین خالی است پس با انتخاب یک قالب حرفه ای بنای کارتان را محکم سازید!

روش های نصب قالب وردپرس چیست؟

نصب قالب وردپرس یک کار ساده است و به روش های مختلفی می توانید قالب مورد نظرتان را نصب کنید. در این مسیر به 4 روش می توانید پوسته وردپرس یا قالب را روی وب سایت نصب کنید:

1. مخزن وردپرس

یکی از راه های نصب قالب، دانلود قالب رایگان از بخش مخزن وردپرس است. از مسیر پیشخوان> نمایش> پوسته ها بروید. به این ترتیب به مخزن بزرگ وردپرس که شامل قالب های رایگان است، دسترسی خواهید داشت. می توانید از میان قالب ها یک قالب را نصب کنید و یا در قسمت سرچ مخزن وردپرس نام قالب مورد نظرتان را سرچ کنید در صورتی که در مخزن وردپرس موجود باشد، می توانید آن را نصب و فعال کنید. البته محدود بودن امکانات این قالب ها را در نظر داشته باشید.

2. نصب ازطریق پیشخوان وردپرس

در صورتی که قالب مورد نظر شما در مخزن وردپرس موجود نیست و آن را خریداری کرده اید، از پیشخوان وردپرس >نمایش>پوسته ها>افزودن را انتخاب کنید و فایل zip قالب خریداری شده تان را بارگذاری کرده و آن را نصب کنید.

3. نصب از طریق هاست

برای نصب از طریق هاستف شما باید فایل نصبی قالب را در پوشه wp-content و فایل theme  در هاست، آپلود و نصب کنید.

4. نصب قالب از طریق بسته نصب آسان

روشی بدون دردسر است و به راحتی می توانید دموی مورد نظرتان را نصب کنید.

سفارشی سازی قالب های وردپرسی چگونه است؟

هنگامی که قالب خود را بارگذاری و نصب کردید معمولاً یک بخش جدید به منو پیشخوان سایت شما اضافه می شود. این بخش، همان نام قالب شما را دارد و به تنظیمات آن دسترسی دارید. تغییر هدر، رنگ لینکها، دکمه ها، چیدمان بلاگ و حتی صفحه محصول و لوگو سایت را می توانید در این بخش انجام دهید.

تفاوت های قالب رایگان وردپرس با نسخه پولی در چیست؟

همه قالب های رایگان با نسخه پولی همان قالب یک فرق مهم دارند: آن “میزان دسترسی به امکانات” است! بله همین جمله کوتاه، کلی تفاوت ایجاد میکند. قالب وردپرس رایگان قابلیت ها و دسترسی های کمتری نسبت به قالب های پولی دارند. برای همین دلیل قالب های رایگان قابلیت سفارشی سازی محدودی دارند. سفارشی سازی قالب وردپرس یعنی تغییر هرکدام از بخش های مختلف سایت، آنگونه که شما می خواهید تغییر دهید. برای مثال در قالب های رایگان برای تغییر در بخش های هدر و فوتر سایت، یا باید کدنویسی کنید یا از افزونه های رایگان و پولی استفاده کنید اما در قالب های پولی تمام امکانات آماده است.

ویژگی های مهم یک قالب سایت وردپرس چیست؟

برای خرید قالب وردپرسی خوب، 10 ویژگی شاخص و مهم باید بررسی شود و اگر هر قالبی حتی یکی از این ویژگی ها را نداشته باشد، آن قالب در آینده برای شما مشکل ساز می شود پس در انتخاب قالب سایت دقت کنید.

  1. سرعت بالا: سرعت لود و باز شدن سایت از عوامل مهم و تأثیر گذار در تجربه کاربری است. برای تست سرعت از بهترین ابزار های تست سرعت سایت می توانید استفاده کنید.
  2. آپدیت منظم: یکی از راه های نفوذ و هک کردن سایت های وردپرسی، قالب هایی هستند که از تاریخ آپدیت آنها زمان زیادی گذشته است و مشکلات امنیتی قالبشان را برطرف نکرده اند. این قالب ها راه نفوذ هکر ها به سایت شما هستند بنابراین آپدیت قالب وردپرس اهمیت بالایی دارد.
  3. پشتیبانی: ممکن است در استفاده از قالب با مشکلی مواجهه شوید که برای رفع آن نیاز به پشتیبانی و راهنمایی افراد متخصص دارید. چه کسی بهتر از طراح قالب برای این کار می تواند شما را راهنمایی کند؟
  4. راست چین بودن المانها: برای وب سایت های فارسی این مسئله خیلی مهمی است که نوشته ها راستچین باشند. یعنی جملات از سمت راست شروع به نوشتن شوند و فارسی بودن تمام قسمت ها رعایت شده باشد.
  5. قابلیت شخصی سازی: با توجه به حوزه کاری وب سایت و همچنین علایق شما قالبی خوب است که بتوانید بخش های ظاهری سایت را دقیقا همانگونه که می خواهید، طراحی و زیبا سازی کنید و قالب کاملا قابل ادیت باشد.
  6. ریسپانسیو بودن قالب: قالب انتخابی شما باید در دستگاه های مختلف به خوبی نمایش داده شود و بخش ها و المان های مختلف سایت در دستگاه های مختلف مانند موبایل و تبلت، به درستی نمایش داده شوند.
  7. طراحی مدرن: ظاهر سایت همان جلوه بصری سایت است. یک قالب خوب برای سایت شما زیبایی به همراه دارد.
  8. رابط کاربری آسان: برای دسترسی به بخش تنظیمات مختلف قالب، این مهم است که هر بخشی در بهترین مکان و  کوتاه ترین مسیر خود قرار گیرد تا کاربر برای استفاده از آن به زحمت نیفتد.
  9. سازگاری با سایر افزونه ها: قرار است در ادامه افزونه هایی را نصب کنید، دقت کنید که قالب شما با سایر افزونه ها تداخل نداشته و بتوانید افزونه های مختلفی روی سایتتان نصب کنید.
  10. سئو فرندلی: هرچقدر سایت شما زیبا باشد، تا زمانی که در صفحه اول گوگل ظاهر نشود، هیچ فایده ای برای شما ندارد. قالبی را انتخاب کنید که مناسب سئو سایت باشد و با کمترین اقدامات مناسب برای نمایش در موتورهای جستجو باشد.

بهترین قالب های وردپرس برای من کدام است؟

تا زمانی که شما انتظارات و قابلیت هایی که از قالب می خواهید را بیان نکنید، هیچ تعریفی برای یک قالب خوب وجود ندارد. بله درست متوجه شدید. بگذارید تا مسئله را شفاف تر کنم. شخص A برای طراحی سایت خود با تیم پشتیبانی تم ایران، تماس می گیرد. این فرد می گوید که یک قالب خوب می خواهم. در این لحظه چون تیم پشتیبانی به طور کامل انتظارات و حوزه فعالیت شخص A را نمی داند مواردی را از ایشان می پرسد:

1- سایت شما قرار است در چه زمینه ای فعالیت داشته باشد؟

می خواهم یک سایت فروشگاهی طراحی کنم.

2- چه مواردی را می خواهید در سایتتان داشته باشید؟

اسباب بازی مناسب برای کودکان +3 را در آن قرار دهم و ارسال به سراسر کشور داشته باشم. و سوالات مشابه دیگر تا در نهایت یک گزینه مناسب برای شخص A پیشنهاد داده می شود.

در مثال بالا متوجه شدیم که بهترین ها، عموما نسبی هستند. شاید آن قالبی که برای فرد A کاملاً مناسب است برای شخص B اصلاً گزینه خوبی نباشد چون فرد B قصد طراحی یک سایت شخصی را دارد. هیچ قالبی صرفاً برای همه سایت ها بهترین نیست. چرا؟ چون این شمایید که انتخاب می کنید کدام قالب برای سایت شما مناسب است.

قالب‌های طراحی شده وردپرس

بدون شک با طراحی یک قالب اختصاصی سایت شما از لحاظ ظاهر و جلوه‌های بصری منحصر به فرد خواهد بود و مشابهی نخواهد داشت. همچنین از لحاظ امنیتی و سرعت در بالاترین سطح ممکن قرار خواهد گرفت. اگر شما از قالب طراحی شده وردپرس برای سایت خود استفاده کنید، ظاهر سایتتان یونیک و اختصاصی خواهد شد. این قضیه روی برندینگ شما نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

⇐ برای انتخاب یک قالب سایت وردپرسی به شما پیشنهاد میدهیم: سرچ در دسته های محصولات تم ایران و مشاهده پرفروش ترین قالب ها و مشاهده امکانات و دموهای قالب ها و یا با تیم پشتیبانی تم ایران تماس بگیرید و سوالاتتان را در مورد قالب ها بپرسید.