هنگامی که بخواهید یک سایت را طراحی کنید، یکی از کارهای مهم آن انتخاب یا طراحی قالب سایت است. قالب وب سایت در واقع همان ظاهر سایت است که امکاناتی را در اختیار شما می گذارد. یک قالب سایت در ابتدا به صورت گرافیکی به وسیله طراح رابط کاربری طراحی می شود و سپس به کمک یک کد نویس وب، برای سایت های شما قابل استفاده می شود.

برنامه نویس وب امکانات مختلفی را در قالب وب سایت قرار می دهد.  اگر از سیستم های مدیریت محتوا استفاده می کنید، قالب های متنوعی در اختیار شما است اما اگر قصد راه اندازی یک سایت اختصاصی را دارید، باید یک قالب اختصاصی طراحی کنید. البته قالب های آماده متنوعی، در اخیرا در اختیار کاربران قرار گرفته اند.

اهمیت قالب سایت

هنگامی که وارد سایت های مختلف شوید، حتماً متوجه تفاوت ظاهر سایت ها با هم خواهید شد. هر سایتی ظاهر متفاوتی دارد و این تفاوت ظاهر به دلیل تفاوت قالب آن سایت ها است. اگر قصد راه اندازی یک سایت اینترنتی را دارید، یکی از مراحلی که با آن مواجه خواهید شد، قالب سایت است. در واقع شما برای آنکه بتوانید سایتی داشته باشید، باید قالبی را برای سایت خود انتخاب کنید تا سایت شما با همان ظاهر دلخواه شما نمایش داده شود. برای انتخاب قالب سایت باید به نکاتی توجه کنید تا یک سایت حرفه ای داشته باشید.

به دلیل اینکه سایت بر اساس قالب، طراحی می شود، خرید قالب سایت اهمیت ویژه ای دارد. پیش از خرید قالب باید هدف از طراحی سایت را معین کنید. باید تعیین کنید که می خواهید با خرید قالب به چه نتیجه ای برسید و انتظارات شما از طراحی سایت چیست. وردپرس در گذشته فقط بستری برای وبلاگ نویسی بود، اما امروزه یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند است. وردپرس حاوی انواع و اقسام قالب هایی است که هر نوع نیازی را رفع می کند.

به دلیل اینکه خرید قالب وب سایت مهم است و تعداد بسیار زیاد قالب های وردپرس کمی گیج کننده است، برای یک انتخاب و خرید درست، بهتر است ابتدا چند قالب را بر اساس زیبایی و علاقه مندی انتخاب کنید و سپس ویژگی های آنها را  بررسی و مقایسه کنید. دوباره 3 مورد از بهترین ها را انتخاب کنید و همین روال را ادامه دهید تا بتوانید قالبی زیبا و با ویژگی هایی برگزینید که متناسب با نیاز های شما باشد.

نکته بسیار مهمی که در مورد خرید قالب وب سایت وجود دارد پشتیبانی قالب سایت است. بسیار مهم است قالب وب سایت را از شرکتی خریداری نمایید که خدمات پشتیبانی قالب را نیز ارائه می کند. در حقیقت در بحث خرید قالب سایت پشتیبانی قالب اهمیت زیادی دارد و همیشه قبل از خرید قالب کیفیت پشتیبانی فروشنده قالب را کنترل کنید.

قالب سایت همانگونه که از نامش پیداست جای المان های مختلف وب سایت را مشخص می کند. مثلا این که سر صفحه، پاصفحه، منو ها، اطلاعات تماس، و خیلی از جزئیات دیگر ظاهری وب سایت در این قالب مشخص می شود. از طرف دیگر پلاگین ها و امکانات وب سایت در همین قالب نصب و توسعه داده می شوند. به شما امکاناتی می دهد که بتوانید در این قالب محتوای مورد نظر خود را درج کنید. این کار به سادگی امکان پذیر است. البته شما می توانید برخی از قسمت ها و ویژگی های این قالب را هم از طریق پنل مدیریتی تغییر داده یا تنظیم کنید.

روش های مختلفی برای طراحی وب سایت وجود دارد که خرید قالب یکی از آنهاست. شما برای خرید یک قالب می توانید به یکی از وب سایت های فروش قالب ایرانی یا خارجی رجوع کنید. در هر دو صورت مهم است که شما درباره مسائل فنی و ویژگی هایی که باید یک قالب با کیفیت داشته باشد اطلاعات کافی داشته باشید.

موارد موثر در هزینه خرید قالب سایت

هنگام انتخاب خود باید به امکاناتی که لازم دارید، توجه زیادی کنید. زیرا اگر سایت شما به امکاناتی نیاز داشته باشد که آن قالبی که قصد خریدش را دارید نداشته باشد، باید برای توسعه آن، هزینه زیادی پرداخت کنید. البته این در صورتی است که مستندات قالب به طورکامل در اختیار کد نویس قرار بگیرد؛ اگر مستندات قالب به طور کامل در اختیار کدنویس نباشد، امکان توسعه آن وجود ندارد یا اگر وجود داشته باشد، زمان زیادی از کدنویس می گیرد و هزینه های زیادی را روی دوش شما خواهد گذاشت.

قالب آماده سایت

به قالب هایی گفته می شود، که به وسیله یک تیم، طراحی و کد نویسی شده است. چون همه کاربران می توانند از آن استفاده کنند. قالب های آماده به دو صورت رایگان و تجاری در اختیار کاربران قرار گرفته است. قالب رایگان را می توانید از مراجع دانلود قالب به شکل رایگان دانلود کنید. اما قالب های تجاری را باید از فروشگاه های آنلاین توسعه دهنده آن قالب یا مارکت های مختلف خریداری کنید.

البته هزینه قالب تجاری وردپرس هم بسیار قابل قبول است. برای مثال شما می توانید یک قالب تجاری وردپرس را با هزینه کم خریداری کنید. و این کار باعث صرفه جویی در هزینه های طراحی وب سایت می شود. در کل استفاده از قالب های آماده به دلیل مشکلات زیادی که دارند، پیشنهاد نمی شود.

قالب طراحی شده سایت

ظاهر اختصاصی زمانی استفاده می گردد که شما قصد راه اندازی یک سایت اختصاصی را برای خود داشته باشید. در واقع قالب سایت های اختصاصی با استفاده از CMS اختصاصی طراحی می شود و برای آن که بتوانید از آن استفاده کنید، حتماً باید قالب اختصاصی طراحی کنید. اولین چیزی که نظر کاربران را جلب می کند، هزینه طراحی و کدنویسی قالب اختصاصی است؛ عموما هزینه های طراحی قالب اختصاصی بیش از 5 میلیون تومان است که این هزینه گاهی تا بیش از 10 میلیون تومان هم افزایش پیدا می کند. معمولاً کسب و کارهایی که تازه قصد شروع کاری را دارند، از طراحان وب و قالب آماده استفاده می کنند. تا هزینه های خود را کاهش دهند. (یک اشتباه بزرگ!)

البته استفاده از قالب اختصاصی مزایای مختص به خود را هم دارد. در قالب اختصاصی تمام امکاناتی که به آن ها احتیاج دارید، در اختیار شما قرار می گیرد. در واقع قالب اختصاصی بر اساس نیاز هایی که برای سایت خود دارید، طراحی و کدنویسی می شود و تمام امکانات لازم در آن قرار می گیرد.

از طرف دیگر، معمولاً قالب های اختصاصی از کد نویسی بهینه تری برخوردارند. البته به شرطی که قالب سایت شما به وسیله یک تیم کدنویسی حرفه ای و سابقه دار طراحی شده باشد. از دیگر مزایایی که قالب اختصاصی دارد، این است که ظاهر سایت شما کاملاً اختصاصی است و این مسئله برای برند شما بسیار مورد توجه و عالی خواهد بود.

جمع بندی

پیشنهاد ما این است که  برای خرید انواع قالب سایت، به وب سایت تم ایران مراجعع کرده و از مشاوره رایگان مجموعه ما استفاده کنید تا با کمک تیم طراحی سایت حرفه ای ما و سلیقه شما، بهترین انتخاب را داشته باشید.